Αν θέλετε να κάνετε κάτι αξιομνημόνευτο, κάτι που να το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή, η μόνη σωστή απάντηση είναι η Κρήτη. Πέραν των αμέτρητων πολιτισμικών θησαυρών, της πλούσιας γαστρονομικής και διατροφικής κουλτούρας και του σαγηνευτικού φυσικού περιβάλλοντος, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να μυηθεί κάποιος στον Κρητικό τρόπο ζωής. Αυτός συνίσταται, φυσικά, στις αμέτρητες τοπικές γιορτές και τα λαϊκά πανηγύρια.

Κρητική κουλτούρα και πανηγύρια

Είτε στην αρχή του καλοκαιριού, είτε στη μέση, είστε στο τέλος, ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα, η Κρήτη έχει πάνω από 1.200 πανηγύρια σε όλο το νησί, πολλά εκ των οποίων είναι σε ελάχιστη απόσταση από το ξενοδοχείο μας. Τα κρητικά πανηγύρια που διαδραματίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι συνήθως συνυφασμένα με θρησκευτικές, λαϊκές ή πολιτιστικές εορτές, που είναι υπέροχες αφορμές για να γιορτάσουμε, να απολαύσουμε στο έπακρο τις γεύσεις της κρητικής κουζίνας, να πιούμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, να γνωριστούμε καλύτερα, να νιώσουμε την καρδιά και το πνεύμα της Κρήτης.

Πολιτιστική περιήγηση με βιωματικό χαρακτήρα

Η βιωματική συμμετοχή στο θεσμό των κρητικών γλεντιών, των πανηγυριών και άλλων αντίστοιχων τοπικών εκδηλώσεων έχει αδιαμφισβήτητη αξία για την παροχή μίας ολιστικής εμπειρίας του κρητικού βίου, τόσο σε διεθνείς, όσο και σε εγχώριους επισκέπτες. Συνδυαστικά με διαχρονικές δραστηριότητες όπως οι παραδοσιακοί χοροί, οι μαντινάδες και η κρητική μουσική, η επίσκεψη σε ιστορικά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια και η συναναστροφή με τη σημειολογία γύρω από την κρητική ενδυμασία, καθώς και πολλά ακόμα σπουδαία κομμάτια της λαογραφίας του νησιού, μία αξέχαστη εμπειρία της μοναδικής κρητικής φιλοξενίας περιμένει τους επισκέπτες του νησιού μας.

Αξιοσημείωτες τοπικές εκδηλώσεις

Στόχος αποτελεί η κατάλυση του νησιωτικού τουρισμού που εστιάζει στη στείρα αναψυχή και διασκέδαση του επισκέπτη, και η αντικατάστασή της από ένα ουσιώδες «ταξίδι κουλτούρας», που θα εξάψει το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη και θα καλλιεργήσει την αγάπη του για την ντόπια παράδοση, δίνοντάς του βάσιμους λόγους να επισκεφθεί την Κρήτη ξανά. Στις πλέον σπουδαίες εκδηλώσεις της περιοχής του ξενοδοχείου μας συγκαταλέγονται το πανηγύρι της πλατείας των Βουκολιών, ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής, καθώς και η γιορτή του κρασιού στις Βούβες. Σε όλη της την έκταση, όμως, η Κρήτη παραμένει αυθεντική και υπέροχη, με πολιτιστικά δρώμενα που διατηρούν αναλλοίωτη την ακατέργαστη ομορφιά του κρητικού ευ ζην.